Gemene mans revyblogg

Gemene mans revyblogg

Om Gemene man

I min blogg berättar jag små anekdoter från revyns och teaterns värld. Mestadels självupplevt, men också lite revyhistoria ibland.

På banan

Från scen och cabaretPosted by Urban Jönsson Sunday, November 22 2009 22:40

Ibland säger man att man halkar in på ett bananskal. Då har man för det mesta haft tur. Jag har ju glömt att berätta här på revybloggen att jag numera är på banan igen. Om det beror på tur eller skicklighet vågar jag inte säga. Hur som helst så har jag sedan september rätt att hålla min enskilda firma aktiv igen.

Så under hösten har jag sålt revynummer till några revyer. De kommer att kunna ses efter nyår. Däremot blir det ingen revy i Ronneby i år heller.

Men jag skriver på en annan pjäs som har premiär i början av 2010. Det är ett beställningsverk, mer avslöjas inte ännu.

Och i torsdags höll jag en ny Povel Ramelafton i Hyresgästföreningens fritidslokal på Blasius här i Ronneby. Det var premiär för program nr 3, om tiden efter Knäppupp. Jag berättade alltså om Povel Ramels 1970-, 80-, 90- och 2000-tal. Från PoW Show till Povel à la carte.

Publiken uppskattade det och ville ha mer. Någon föreslog att jag kunde ju dra allt från början igen, men med andra musikexempel. Och det kunde jag ju. Men det gjorde jag inte.

Nu har jag alltså tre olika tvåtimmarsprogram om Povels liv och verk att erbjuda. De går också att korta ner om man vill boka ett föredrag på 30-45 minuter till föreningsmötet eller liknande. Bokningen kan ske genom respektive studieförbund om så önskas. Kontakta mig för att avtala om tid och plats.

  • Comments(0)//blogg.gemeneman.se/#post58